سپرکوبی چیست و چرا انجام میشود؟
در این روش ابتدا در طرفین گود سپرهایی را میکوبیم وسپس خاکبرداری را شروع میکنیم .پس از آنکه عمق خاکبرداری به حد کافی رسید در کمرکش سپرها و بر روی آنها تیرهای پشت بند افقی را نصب میکنیم .سپس قید های فشاری قائم را در جهت عمود بر صفحه سپرها به این پشت بندهای افقی وصل میکنیم سپرها و پشت بندها و قیدهای فشاری در عرضهای کم و خاکهای غیر سست معمولاً از نوع چوبی است ولی در عرضهای بیشتر و خاکهای سستتر استفاده از سپرها و پشت بتدها و قیدهای فشاری فلزی اجتناب ناپذیر است .
در این روش صفحات فلزی Sheet pile داخل خاک و جداره گود توسط چکش پنوما تیک و با استفاده از لرزش کوبیده می شوند و با انواع اتصالات بین خود به یکدیگر متصل شده و یک جداره پیوسته را تشکیل می دهند از مزایای این روش راحتی در کوبیدن ـ نصب و بیرون کشیدن آنها به دیگر روش ها برتری داشته و مصالح آن مجددا قابل استفاده در پروژه های دیگر می باشد، همچنین در این روش به المانهای افقی و مایل کمتری نیاز می باشد.
بنابراین محدودیت های اشغال فضای داخل گود کمتر وجود دارد. لیکن از جمله معایب این روش وابستگی به نصب سپرهای فلزی می باشند که در محیط های شهری بدلیل وجود تاسیسات زیربنایی شهری و ایجاد لرزش و صدای ناشی از کوبش سپرها محدودیت هایی را بوجود می آورد. همچنین کوبیدن سپرها در زمین های سنگی و یا خاک های بسیار متراکم به سختی انجام پذیر است و در زمین های با شرایط بالا با محدودیت مواجهه می گردد..
سپر کوبی معمولا به سه دلیل استفاده میگردد:
جلوگیری از رانش خاک
جلوگیری از نفوذ اب به محل انجام عملیات
جهت مهار دیواره های گودبرداری
مزایای روش سپر کوبی:
سرعت اجرای کار بسیار زیاد است.
درجه ی ایمنی کار بسیار زیاد است.
برای اجرای کانالها، به ویژه با طول های زیاد، بسیار مناسب است.
معایب روش سپر کوبی:
در این روش به دستگاه های سپرکوبی، که به هر حال یک دستگاه ویژه است، نیاز است.
این روش به نیروهای با تخصص بالاتر، نسبت به روشهای ساده تر، نیاز دارد.
دستگاه های سپرکوب به جای کافی برای اجرای کار نیاز دارند.
این روش برای عرض های کم مناسب تر است.